top of page

KLUBBENS ÅND

Filosofien bag Ashihara Karate er, at det skal kunne trænes af stort set alle mennesker, der har lyst til det, og træningen skal foregå på en måde, så man ikke kommer til skade. Man kan fortsætte med at træne længe uanset alder og køn. Ashihara Karate er en sport, der både giver fysisk og mental styrke.

Ud over seriøs karatetræning, er der i Ashihara Karate Frederiksberg tradition for, at det sociale liv prioriteres højt. I praksis kommer det til udtryk i afholdelse af årlig weekend-lejr med masser af træning i det grønne og hygge.

 

Vi fester efter gradueringer, så både de graduerede og klubbens andre medlemmer har mulighed for at vende dagens forløb sammen med deres træningskammerater. 

 

Det sociale liv i klubben skabes af de enkelte medlemmer, og det smitter positivt af på den daglige træning i klubben. 

Du kan finde AKFs leveregler her: LINK

5FC24A92-F604-4F54-BCF9-D41ED9EEE82D.jpe

BESTYRELSE

 

Bestyrelsen vælges på generalforsamlingen for 1 år ad gangen. Branch Chief er automatisk medlem af bestyrelsen. Bestyrelsen tager sig af det administrative og visionære arbejde i foreningen. 

Bestyrelsen kontaktes via e-mail: post@ashihara-frederiksberg.dk.

BESTYRELSEN 2021

Branch Chief: Shihan-Dai Casper Olsen

Sensei: Henrik Ludvigsen

Formand: Johanne Elming

 

Regnskabskasserer: Alex  Larsen

Kontingentkasserer og medlemsansvarlig: Rasmus Glud Andersen

Sekretær: Bo Rønne

 

Øvrige medlemmer:

Kasper Kim Jannæs

Michael Herluf-Staack

Martin Kjær

Morten Thjellesen

Nick Greve Hansen

Pernille Kruse Smith

Stig Krøjer

LOKALT SAMARBEJDE

Som noget helt særligt har Ashihara Karate Frederiksberg et samarbejde med en række af Frederiksberg Kommunes daginstitutioner.

 

I dagtimerne, hvor vi ikke træner karate, har vi valgt at tilbyde børnehaver og andre institutioner at de kan leje vores lokaler. Børnene har mulighed for at tumle og udfolde sig fysisk i vores træningssal på godt 140 m2. En mulighed ikke mange institutioner ellers ville kunne tilbyde deres børn.

For os, er det en oplagt mulighed for at involvere os i lokalmiljøet og være med til at støtte op om, at børn har lyst til at bevæge sig. Hvis de også skulle få interesse for karate og kampsport og lyst til at træne i vores klub, skal de være velkomne, når de er gamle nok til at begynde.

 

Har du spørgsmål eller er du interesseret i at høre, om vi har plads til din institution, så send en mail til post@ashihara-frederiksberg.dk. 

KLUBBENS HISTORIE

BEGYNDELSEN: GOJO-RYU

Ashihara Karate Frederiksberg har sine rødder i Den Japanske Karateskoledojo, der var først til at udøve Ashihara Karate i Københavnsområdet. Op gennem firserne havde skolen lokaler på Vesterbro og var under ledelse af Sensei Klaus Phanareth og Sensei Dan Ragnvald. De to underviste i den traditionelle karatestilart, Gojo-Ryu. 

 

SKIFT AF STILART TIL ASHIHARA KARATE

I slutningen af firserne fik de to instruktører det privilegium at møde Shihan Takumi Higashidani, der på det tidspunkt boede og underviste i Gojo-Ryu karate i Århus. Det samarbejde, der blev indledt, er stadig inspiration for Frederiksberg-dojoen. Da Shihan Takumi Higashidani begyndte at træne Ashihara Karate, besluttede man i 1989 med Sensei Klaus Phanareth som Branch Chief at følge trop i København, selvom det betød, at man nu skulle begynde forfra med en helt ny slags karate. Man følte, at Ashihara Kanchos karate tilhørte fremtiden og var derfor parat til at betale den pris, som et skift fra en traditionel til en moderne og superdynamisk karateopfattelse ville betyde.

 

FLYTNING TIL FREDERIKSBERG i 1992

Det var da også i samme ånd, at man tre år senere besluttede sig til at flytte til større lokaler i centrum af Frederiksberg. Ufortrødent gik skolens instruktører og elever i gang med at renovere, hvad der ved første øjekast lignede nogle nærmest håbløse lagerlokaler. Men stædighed og hårdt arbejde først og fremmest under ledelse af Sensei Dan Ragnvald førte til skabelsen af det, der i dag står som Ashihara Karate Frederiksberg. Officielt kunne Ashihara Karate Frederiksberg holde åbningsreception den 12. september 1992 med stor opvisning på Frederiksberg Rådhusplads og deltagelse af Ashihara Karateskoler fra hele Danmark.

 

NY BRANCH CHIEF i 1993

Efter en turbulent men særdeles frugtbar og visionær tid blev posten som Branch Chief i begyndelsen af 1993 overdraget Sensei Casper Olsen. Han havde allerede i sommeren 1991 været på et træningsophold i Japan, hvor han efter tre måneders ophold blev gradueret 1. dan af Ashihara Kancho. Sensei Casper Olsen er Branch Chief den dag i dag, og blev i sommeren 2008 tildelt æresgraden 4. dan af Kancho under dennes besøg på den årlige sommerlejr.

VÆKST OG UNGDOMSAFDELING

Ashihara Karate Frederiksberg er siden vokset til en stor karateklub og har fået adskillige nye instruktører, der både stammer fra skolens egen elevmasse, men også karateka'er fra andre Ashihara Karateskoler, hvilket både vidner om den høje standard som Ashihara-karate har nået i Danmark, men også om den gode forståelse, som hersker de forskellige skoler imellem. I løbet af de seneste 10 år er børne- og ungdomsafdelingen i foreningen vokset med stor hast, og i dag er over halvdelen af medlemmerne i klubben mellem 6 og 18 år.

bottom of page