top of page

UDSTYR

Karatetræning både i og udenfor Ashihara Karate Frederiksberg foregår på eget ansvar. Alvorlige skader er sjældne, selvom det er en kontaktsport - faktisk langt sjældnere end ved fx. håndbold og fodbold, men det kan alligevel anbefales at have en ulykkesforsikring, der dækker ved kampsport. Desuden kan det rigtige udstyr hjælpe med at forebygge skader. 

 

De første par måneder, man træner, behøver man ikke andet end et par lange løstsiddende bukser og en t-shirt eller tynd sweatshirt samt en plastiskflaske med skruelåg til vand. 

Udstyr kan bl.a. købes i Budo-eksperten på Hvidovre, Søvangsvej 1 • 2650 Hvidovre. www.budoxperten.dk.

Gi

Derefter bliver det relevant at købe sig en gi. Der findes mange forskellige slags gier, men man skal bruge en karate-gi. Der findes forskellige kvaliteter fra 300-1200 kr. Den billigste model er udmærket til en start og en "rigtig" Ashihara-gi med Ashihara-mærke på er dyrere.

Brystbeskytter

Er obligatorisk for kvinder ved de fleste stævner. Dog anbefaler vi også, at kvinder træner med brystbeskytter i klubben. Man bør købe en med to løse skåle i en bh, da typen med en hel sammenhængende plade ikke er tilladt ved stævner og i øvrigt kan være mindre behagelig at have på.

Benskinner

Det er også en god idé at have et par benskinner til makkerøvelser og sparring. Der findes mange forskellige slags, men man bør skaffe sig et par hvide skinner, som dækker både skinneben og vrist og dækker hele forsiden fra foden til knæet.

Tandbeskytter

Især i sparringssituationer og til kamptræning er det en god idé at have en tandbeskytter. Der findes også her mange forskellige slags, og det gælder især om at finde en, der kan tilpasses, så den sidder godt, når man har den på.

Skridtbeskytter

Er obligatorisk ved stævner og fås til både mænd og kvinder. 

bottom of page