ASHIHARA KARATE - FREDERIKSBERG

 

UDSTYR BRUG TIL KARATETRÆNING

Karatetræning både i og udenfor Ashihara Karate Frederiksberg foregår på eget ansvar. Alvorlige skader er sjældne, selvom det er en kontaktsport - faktisk langt sjældnere end ved fx. håndbold og fodbold, men det kan alligevel anbefales at have en ulykkesforsikring, der dækker ved kampsport. Desuden kan det rigtige udstyr hjælpe med at forebygge skader.

De første par måneder, man træner, behøver man ikke andet end et par lange løstsiddende bukser og en t-shirt eller tynd sweatshirt samt en plastiskflaske med skruelåg til vand.

pil GI
Derefter bliver det relevant at købe sig en gi. Der findes mange forskellige slags gier, men man skal bruge en karate-gi. Der findes forskellige kvaliteter. De billigste koster omkring 300 kr og er udemærkede til en start. Hvis man som voksen har lyst til at have en "rigtig" Ashihara-gi med Ashihara-mærke på, koster det lidt mere, og prisen stiger med størrelse, ca. 650-850 kr, hvis den købes igennem klubben - lidt mere, hvis man selv går i fx. Nippon Sport på Vesterbrogade og køber en.

pil BENSKINNER
Det er også en god idé at have et par benskinner til når vi laver makkerøvelser og sparring. Der findes mange forskellige slags, men man bør skaffe sig et par hvide skinner, som dækker både skinneben og vrist og dækker hele forsiden fra foden til knæet.

pil TANDBESKYTTER
Især i sparringssituationer og til kamptræning er det en god idé at have en tandbeskytter. Der findes også her mange forskellige slags, og det gælder især om at finde en, der kan tilpasses, så den sidder godt, når man har den på.

pil SKRIDTBESKYTTER
Er obligatorisk ved stævner og fås til både mænd og kvinder.  

pil BRYSTBESKYTTER
Er obligatorisk for kvinder ved de fleste stævner. Dog anbefaler vi også, at kvinder træner med brystbeskytter i klubben. Man bør købe en med to løse skåle i en bh, da typen med en hel sammenhængende plade ikke er tilladt ved stævner og i øvrigt kan være mindre behagelig at have på.

 

KALENDER