ASHIHARA KARATE - FREDERIKSBERG

KLUBBENS HISTORIE

pil BEGYNDELSEN: GOJO-RYU
Ashihara Karate Frederiksberg har sine rødder i den første dojo, der udøvede Ashihara Karate i Københavnsområdet. Op gennem firserne havde skolen lokaler på Vesterbro og var under ledelse af sensei Klaus Phanareth og sensei Dan Ragnvald. De to underviste i den traditionelle karatestilart, Gojo-Ryu.

pil SKIFT AF STILART TIL ASHIHARA KARATE
I slutningen af firserne fik de to instruktører det privilegium at møde Shihan Takumi Higashidani, der på det tidspunkt boede og underviste i Gojo-Ryu karate i Århus. Det samarbejde, der blev indledt der, var og er en stadig inspiration for Frederiksberg-dojoen. Da Shihan Takumi Higashidani begyndte at træne Ashihara Karate, besluttede man i 1989 med sensei Klaus Phanareth som Branch Chief at følge trop i København, selvom det betød at man nu skulle begynde forfra med en helt ny slags karate. Man følte at Ashihara Kanchos karate tilhørte fremtiden og var derfor parat til at betale den pris som et skift fra en traditionel til en moderne og superdynamisk karateopfattelse ville betyde.

pil FLYTNING TIL FREDERIKSBERG i 1992
Det var da også i samme ånd, at man tre år senere besluttede sig til at flytte til større lokaler i centrum af Frederiksberg. Ufortrødent gik skolens instruktører og elever i gang med at renovere, hvad der ved første øjekast lignede nogle nærmest håbløse lagerlokaler. Men stædighed og hårdt arbejde først og fremmest under ledelse af sensei Dan Ragnvald førte til skabelsen af det, der i dag står som Ashihara Karate Frederiksberg. Officielt kunne Ashihara Karate Frederiksberg holde åbningsreception den 12. september 1992 med stor opvisning på Frederiksberg Rådhusplads med deltagelse af Ashihara-skoler fra hele Danmark.

pil NY BRANCH CHIEF i 1993
Efter en turbulent men særdeles frugtbar og visionær tid blev posten som Branch Chief i begyndelsen af 1993 overdraget sensei Casper Olsen. Han havde allerede i sommeren 1991 været på et træningsophold i Japan, hvor han efter tre måneders ophold blev gradueret 1. dan af Ashihara Kancho. Sensei Casper Olsen er Branch Chief den dag i dag, og blev i sommeren 2008 tildelt æresgraden 4. dan af Kancho under dennes besøg på den årlige sommerlejr.

pil VÆKST OG UNGDOMSAFDELING
Ashihara Karate Frederiksberg er siden vokset til en mellemstor karateklub og har fået adskillige nye instruktører, der både stammer fra skolens egen elevmasse, men også karateka'er fra andre Ashihara-skoler, hvilket både vidner om den høje standard som Ashihara-karate har nået i Danmark, men også om den gode forståelse som hersker de forskellige skoler imellem. I løbet af de seneste 10 år er børne- og ungdomsafdelingen i foreningen vokset med stor hast og i dag er over halvdelen af medlemmerne i klubben mellem 6 og 18 år.